Reggie toont Chinese toekomst en die ziet er niet fraai uit

Het voordeel met de Chinezen is dat ze hun agenda niet meer verbergen. Ze willen de nummer 1 worden en doen er alles aan om dat te bereiken.

Gisteren konden we Reggie zien in Shenzhen, de Chinese ‘mirakelstad’. Uiteraard niet ‘onze’ Reginald, maar Reggie Yates. Vroeger was deze regio een landbouwgebied met vissersdorpen en woonden er slechts 30.000 mensen, maar in veertig jaar tijd is het een metropool geworden met meer dan 12 miljoen inwoners en het centrum van de Chinese technologische revolutie. De Chinezen dromen er zelfs van om het gebied te verenigen met Hong Kong en andere delen van het vasteland. Dat belooft.

Er wordt weleens gezegd dat je hier kan zien hoe onze toekomst eruit zal zien. En die toekomst ziet er niet fraai uit, voor de Chinezen en voor ons.

Reggie bezoekt een ondernemer die via software kan bepalen hoe sluipschutters op de meest efficiënte manier op gebouwen geplaatst kunnen worden. Zoals ik schreef: de Chinezen hebben er geen enkel probleem meer mee om hun visie op de toekomst te geven. Gezichtsherkenning, sluipschutters op gebouwen, controle via camera’s. Dat is de akelige toekomst. En de Chinezen tonen het nog eens op tv, met de goedkeuring van de Partij.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More