Regering pompt miljoenen euro’s in koninklijk paleis te Brussel

Tijdens het begrotingsconclaaf van 2 april 2021 heeft de Ministerraad beslist dat, bovenop de middelen van het Europees herstelplan “Recovery and Resilience Facility”, een bijkomend budget van 170 miljoen euro (exclusief BTW) in de komende jaren (tot 2026) wordt voorzien voor de renovatie van staatsgebouwen beheerd door de Regie der Gebouwen. Met de btw inbegrepen is er een krediet van 205,7 miljoen euro beschikbaar.

Dat bedrag wordt als volgt gespreid over de gekozen projecten en de begrotingsjaren: ruim 68 miljoen voor de buitenrenovatie van het Brusselse Justitiepaleis, ruim 54 miljoen euro voor federale wetenschappelijke instellingen (Legermuseum, Jubelpark, KMSK) voor de renovatie van de daken, gevels en ramen en ruim 83 miljoen euro voor de verbetering van de energieprestatie van enkele gebouwen in Brussel. Het gaat om het logistiek centrum Baron van Hamme, het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie of NICC (herhuisvesting), het Rekenhof en het koninklijk paleis te Brussel.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More