Regering-Jambon schiet screeningsmechanisme voor buitenlandse investeringen af

De Vlaamse regering heeft een negatief advies gegeven aan het wetsvoorstel tot wijziging van het Wetboek van economisch recht, wat de invoering betreft van een screeningsmechanisme voor directe buitenlandse investeringen die een invloed hebben op onze veiligheidsbelangen en strategische sectoren.

Het wetsvoorstel respecteert volgens de regering-Jambon ‘onvoldoende de intern-Belgische bevoegdheidsverdeling’. Op basis van dit laatste is het standpunt van de Vlaamse Regering dat een wet niet volstaat om een screeningsmechanisme op te richten.

Er zou volgens de Vlaamse regering daarentegen gebruik gemaakt moeten worden van een samenwerkingsakkoord waarmee een volwaardig interfederaal screeningsmechanisme wordt gecreëerd. Jan Jambon, de minister-president van de Vlaamse Regering, zal deze beslissing ter kennis brengen van de Kamercommissie Economie, Consumentenbescherming en Digitale Agenda.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More