Referentie van Avrox is schermvennootschap op Mauritius

Werd er gesjoemeld bij de aankoop van miljoenen mondmaskers door overheid? Volgens Het Laatste Nieuws trekt een factuur aan een mysterieuze firma de ‘aandacht van de politie’.

De Belgische overheid kocht in juni miljoenen stoffen mondmaskers bij de toen onbekende Luxemburgse firma Avrox. Die deal ter waarde van 45 miljoen euro wordt vandaag volgens Het Laatste Nieuws nog steeds onderzocht door de politie. De journalist van Het Laatste Nieuws dook in het dossier en ontdekte een factuur die nooit eerder aan de oppervlakte kwam. Ze roept veel vragen op. Vragen waarop de betrokken partijen volgens hem bovendien weigeren te antwoorden. Werd er gesjoemeld?

Die mysterieuze firma is Bright Periods Consulting. Ondanks intensief en langdurig speurwerk van de journalist van Het Laatste Nieuws werden er geen details over de onderneming gevonden. Dat is ook logisch aangezien het om een zogeheten schermvennootschap gaat. Dat is een vennootschap in een belastingparadijs ter afscherming van de identiteit van de echte eigenaar en diens vermogen.

Eerder ontdekten we al dat de eigenaars van Avrox een andere vennootschap in Luxemburg hebben opgedoekt.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More