Refaelov mag van Antwerp niet meer meedoen

“Dit is belachelijk.”

Ongeloof over de beslissing van Antwerp om Lior Refaelov niet te laten spelen in de beslissende play-off wedstrijden. Minder dan 24 uur voor het begin van die play-offs heeft Antwerp besloten dat Lior Refaelov, Gouden Schoen 2021 en volgend jaar bij Anderlecht, niet meer zal aantreden dit seizoen.

Dat de Israëliër naar Anderlecht trekt, kunnen ze op de Bosuil niet verkroppen. “Alleen niét tegen Anderlecht had ook gekund”, zegt Paul Van Himst. Een wijze opmerking. Spelen tegen zijn nieuwe club zou inderdaad een brug te ver zijn. “Het is jammer dat Antwerp Rafa geen kans geeft. Dit geeft een bittere nasmaak. Hij heeft die club naar een hoger niveau gebracht”, zegt Steven Defour in ‘Het Laatste Nieuws’. Als opmerking al even wijs. Antwerp heeft veel aan Rafa te danken. Bovendien is het hun eigen schuld dat ze veel en veel te laat waren om zijn contract te verlengen. “Ik vind dat eerlijk gezegd belachelijk van Antwerp”, zegt een ander Gouden schoen, Lorenzo Staelens. “Het is eerlijk van Refaelov dat hij zegt dat hij naar Anderlecht gaat. Antwerp had ook de kans om hem langer te binden. Dan moeten ze nu niet kleinzielig doen. Als ze hem niet opstellen, verzwakken ze hun eigen ploeg.”

Eén positief punt: hij wordt ‘slechts’ op non-actief gezet, waardoor ze hun Gouden Schoen niet tot de B-ploeg veroordelen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More