Red de planeet, gooi je barbecue in de vuilbak

Dat staat te lezen in een studie van professor Sarah Bridle, die werd gepresenteerd op de ‘Royal Society Summer Science Exhibition’.

“Voedsel draagt meer dan twintig procent bij aan alle uitstoot van broeikasgassen”, klinkt het. “Terwijl het barbecueseizoen begint, vinden mensen het misschien leuk om na te denken over de impact van hun keuzes op het milieu.”

“Door een paar kleine veranderingen aan te brengen aan onze voeding, zoals rundvlees ruilen voor een stukje kip of een vegetarisch alternatief, een boterham met pindakaas nemen in de plaats van één met kaas, kunnen we een aanzienlijk verschil maken.”

Bij een barbecue is het niet alleen het vlees zelf dat voor de uitstoot van broeikasgassen heeft gezorgd, maar ook nog eens het verbranden van de houtskool. Sarah Bridle rekende uit dat vier vegetarische worstjes op de barbecue qua CO2-uitstoot overeenkomt met een autorit van 21 km, vier kippenboutjes met 33 km en vier runderhamburgers van 100 gram elk, met 58 km.

Doe het deze zomer dus eens anders. Gooi die barbecue in de vuilbak en trek een prei uit de grond. Drink daar een glas kraantjeswater bij, want de productie van één glas bier komt overeen met acht ballonnen vol broeikasgassen. Probeer daarbij ook zolang mogelijk je adem in te houden. Smakelijk. Wij doen alvast niet mee.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More