Recidivist Erik Van der Paal krijgt twee maanden cel voor coronafeest

35 keer veroordeeld door de politierechtbank.

Erik Van der Paal is geen onbekende. Wie Van der Paal zegt, hoort vastgoed, groot geld, corruptie, fraude en politiek als een echo terugkomen. Zijn vader, Rudi Van Der Paal, was mede-oprichter en financier van de Volksunie en daarnaast ook vastgoedmakelaar. Er wordt gefluisterd dat Van der Paal en Antwerps burgemeester Bart De Wever boezemvrienden zijn.

De laatste keer dat Erik Van der Paal in het nieuws kwam, was met de procedures die hij aanspande tegen nieuwssite ‘Apache’. Die publiceerden een artikel over een Antwerpse vastgoedoorlog waarin Van der paal werd voorgesteld als een lobbyist die optreedt voor een van beide partijen die strijden om het eigenaarschap van een groot Antwerps bouwproject. Van der Paal had de crème van de Antwerpse politiek uitgenodigd op zijn verjaardagsfeestje. Dezelfde ‘crème’ die een vinger in de pap heeft als er grote bouwprojecten moeten worden goedgekeurd. Apache had een en ander candid gefilmd en gepubliceerd. Van der Paal ging toen in de aanval verweet Apache onder meer “schending van de privacy”. Apache sprak van “een in België nooit eerder vertoonde schending van de vrijheid van meningsuiting en van de persvrijheid.”

Nu is Van der Paal door de politierechtbank van Antwerpen schuldig bevonden aan het organiseren van een lockdownfeest. De man werd met zestien anderen betrapt tijdens een feestje in restaurant Bitterpeeën aan de IJzerlaan in Antwerpen. Op dat moment moest de horeca door de coronapandemie gesloten zijn. Van der Paal zei dat het een professionele ontmoeting was.

Er zijn er wel meer die tijdens de lockdown buiten de corona-lijntjes kleurden, maar de rechter was vooral geschokt door de lichtzinnigheid waarmee de ‘heren’ de coronamaatregelen naast zich neerlegden, en het gebrek aan gemeenschapszin. “De privileges waarvoor ze slechts zeer schoorvoetend hun verantwoordelijkheid opnemen worden door de rechtbank als storend en onrechtvaardig beschouwd”, aldus de rechter. “De feiten getuigen van zeer egoïstisch en asociaal gedrag, waarbij ze hun eigen plezier boven dat van de gemeenschap plaatsen en een diep misprijzen vertonen voor mensen die de maatregelen wel naleven.”

Daarenboven was mijn Van der Paal al vijfendertig keer door een politierechter voor zijn akkefieten op de vingers getikt en bedreigde hij de agenten met hun ontslag omdat dat hij Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) en de korpschef persoonlijk kende. Wat door de advocaten van Van der Paal werd ontkend.

Van der Paal en de eigenaar van het restaurant kregen samen met een derde beklaagde een effectieve celstraf van 2 maanden en 1.200 euro opgelegd, een laatste man werd veroordeeld tot 1 maand cel en 1.200 euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More