Ravissante Miss Belgium-kandidate strikt overheerlijke sponsor

De Antwerpse Véronique Michielsen heeft het aardig voor elkaar.

We drinken weleens graag een goeie limoncello – met de nadruk op goeie dan. En zo kwamen we plots bij Vincenzo van Bongiorno terecht. En die blijkt – net als P-magazine – wat met mooie vrouwen te hebben: “Bongiorno sponsorde al enkele Miss Belgium-kandidates”, zo vertrouwt hij ons toe. In 2005 van Cynthia Reekmans, het jaar erop van Virginie Claes. Heb ik daar toch wel twee keer de hoofdvogel mee afgeschoten zeker: beide dames werden effectief Miss Belgium. Dit jaar is Bongiorno overigens sponsor van Véronique Michielsen, de Antwerpse kandidate.”

Laat ons hopen dat dit geluk brengt voor Véronique. Maar iets anders nu: hoe ben je erop gekomen om limoncello te gaan maken?
BONGIORNO: “Tgoh, zoveel jaar geleden vond ik echt geen goeie limoncello. Ofwel was hij wel lekker maar ook veel te duur, ofwel was het gewoon suikerwater. Dan ben ik samen met een vriend, die al ervaring had in het maken van alcoholische dranken, op onderzoek gegaan. Onze doelstelling: een lekkere limoncello maken die ook nog eens betaalbaar is.”

“Dat begint natuurlijk bij een goed basisproduct: de citroenen. Wij hebben nu een boer die speciaal voor ons citroenen kweekt. Er is geen ‘tussenpersoon’, zodat we ons eindproduct aan een goede prijs kunnen aanbieden. En onze citroenen gaan eetrijp van de boom ineens naar de alcohol. De citroenen plukken, schillen en op alcohol leggen: dat gebeurt bij ons binnen de achtenveertig uur. Daardoor worden alle etherische oliën beschermd, wat dan weer als gevolg heeft dat we minder suiker moeten gebruiken.”

“We zijn dan ook bijzonder blij dat onze Bongiorno Limoncello de titel ‘Best product of the year’ in de categorie ‘wijnen en likeuren’ kreeg. Maar het is dan ook een heel eerlijk product. Bij wijnen en likeuren is het vaak zo dat de neus, de mond bedriegt. Bij onze limoncello is dat geenszins het geval: je ruikt citroen, je drinkt citroen.”

Je woont in Genk, maar de productie vindt in Italië plaats?
BONGIORNO: “Inderdaad. Onze limoncello is helemaal ‘made in Italy’, al wordt ons hele marketingverhaal wel in België op de kaart gezet. Er wordt trouwens niet alleen limoncello gemaakt. We hebben bijvoorbeeld ook Don Pepe, likeur op basis van bloedappelsienen. Wist je trouwens dat de bakermat van de bloedappelsien in Sicilië ligt? In totaal hebben we nu vijf likeuren. We zijn een weg ingeslagen als ‘authentiek Siciliaans’, zo authentiek mogelijk, en vandaag merken we dat er enkelen ons proberen te kopiëren. Dat wil zeggen dat we goed bezig zijn, toch?”

Hoeveel Bongiorno Limoncello wordt er jaarlijks gemaakt?
BONGIORNO: “40.000 flessen, voor meer hebben we momenteel geen citroenencapaciteit. De boer waar we van afnemen heeft inmiddels wel enkele hectares citroenbomen bij geplant. Die hebben nog een jaar of twee nodig alvorens ze vruchten gaan dragen.”

“Tot slot nog dit: we zijn er echt dankbaar voor dat de consument onze limoncello verkoos tot product van het jaar. Om iedereen te bedanken hebben we het volgende bedacht: iedereen die bij de drankhandel een fles Bongiorno Limoncello koopt, die krijgt er gratis en voor niks een glas bij.”

Zo, heerlijke Véronique, euh, Véronique, jij hebt een heerlijke sponsor zeg! Hoe belangrijk is het voor Miss België om een sponsor te vinden?VERONIQUE: “Als Miss Belgium-kandidate is het natuurlijk leuk als er sponsors en belangrijke mensen achter je staan: dat toont aan dat je potentieel hebt. Ook Stéphanie Meire, die in 1993 Miss België was, steunt mij publiekelijk.”

“Dit jaar is het niet voor iedereen even gemakkelijk om een sponsor te vinden. In de Missenwereld zijn de meeste potentiële sponsors in de horeca- en evenementensector te vinden: sectoren die het vandaag zelf bijzonder moeilijk hebben.”

Waarom zou jij Miss Belgium moeten worden?
VERONIQUE: “Tgoh, de 32 andere finalistes zijn ook stuk voor stuk uitstekende kandidates. Weet je, iedereen is uniek, iedereen heeft zijn of haar kwaliteiten. Over mij zeggen ze dat ik de meest naturelle looks heb. Voorts prijzen ze mij ook weleens omdat ik met mijn twee voetjes op de grond blijf, en dat ik zo’n oprecht persoon ben en daarom een goed voorbeeld voor anderen. En voor mij persoonlijk: het zou een kinderdroom zijn die zou uitkomen.”

Heeft corona de aanloop naar Miss Belgium veranderd?
VERONIQUE: “Uiteraard, er waren haast geen evenementen, en alles is opgeschoven, wat ik wel een beetje jammer vind. Maar anderzijds heb ik er natuurlijk wel begrip voor dat de coronaregels moeten gevolgd worden.”

Heeft de deelname aan Miss Belgium jou als persoon veranderd?
VERONIQUE: “Toch wel: ik was vroeger een beetje een verlegen persoon, niet al te zelfzeker. Maar ik ben nu helemaal opengebloeid, ik voel me veel beter in mijn vel!”

Zou je graag het kroontje van Miss Belgium op Véronique’s mooie hoofdje zien? Dan kan je MB24 sms’en naar het nummer 6665. Stemmen is onbeperkt, maar iedere stem kost je wel één euro.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More