Range Rover wil per se straffer dan Ferrari zijn (video)

De Chinees Ho Pin Tung mocht de klus klaren.

In 2016 stuurde de president van de Ferrari Fanclub zijn 458 Italia doorheen de 99 haarspeldbochten van Tianmen in China. Hij deed daar een goede tien minuten over en dat is vrij snel: het is dan ook een levensgevaarlijke weg en een verkeerd ingeschatte drift kan fataal zijn.

Bij Range Rover is de meest potente SUV de Sport SVR. Die heeft 575pk aan boord, waarmee hij de sprint naar de 100 km/u doet in 4,5 seconden. Toen-ie op de markt kwam, was hij de snelste SUV op de Nordschleife.

Intussen werd dat Nordschleife-record verbroken door onder andere de Alfa Romeo Stelvio QV. Maar omdat ze bij Range Rover toch een record wilden hebben, mocht Ho Pin Tung laten zien wat hij ermee kon in China. Hij verbrak het – niet officiële – record van de Ferrari en reed in 9:51 naar boven.

Op zich ook wel een knappe prestatie natuurlijk. Maar Ho Pin Tung is een professionele autocoureur, de president van de Ferrari Fanclub is dat niet…

Of het een spectaculair record is, valt dus te betwisten. Het feit dat het prachtige beelden opleverde dan weer niet.

Hier de volledige rit aan boord gefilmd:

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More