Rampspoed achtervolgt succesrijke racefamilie: William Dunlop verongelukt

Racen zit bij de Dunlops in het bloed. Maar jammer genoeg lijkt het onheil hen te achtervolgen: William Dunlop is al de derde die het loodje legt.

Zaterdag 7 juli reed William Dunlop een vrije training voor de Skerries 100 Race, nabij Dublin. De 32-jarige motorrijder kwam met zijn Yamaha R1 zwaar ten val en overleed niet veel later aan zijn verwondingen. William Dunlop laat zijn zwangere vrouw en dochtertje na.

Sinds zijn debuut in 2006, behaalde William Dunlop maar liefst negen podiumplaatsen op de befaamde Isle of Man TT. Hij won eerder ook de North West 200 en Ulster Grand Prix en wist 108 keer als eerste over de finish te rijden tijdens Ierse nationale wegraces.

Joey Dunlop

William Dunlop is al de derde van de familie die met de motor verongelukt. Eerst was er de op 25 februari 1952 geboren Joey Dunlop. Die wist – naast tal van andere overwinningen – maar liefst 26 de Isle of Man TT te winnen. Tot op heden deed niemand hem dat na. Joey Dunlop verongelukte op 48-jarige leeftijd tijdens een race in het Estse Tallinn.

Robert Dunlop was de jongere broer van Joey Dunlop en vader van William Dunlop. Ook hij had verschillende overwinningen op zijn conto staan, toen hij op 15 mei 2008 – hij was toen 47 – een training reed voor de North West 200. Tegen een slordige 250 km/u wilde hij ontkoppelen, maar vergiste zich en kneep zijn voorrem in waarna hij over het stuur van zijn tweewieler vloog. Diezelfde dag overleed Robert Dunlop aan zijn verwondingen.

Robert Dunlop

Zoon William Dunlop kreeg een verbod om op 16 mei 2008 aan de start van de North West 200 te verschijnen, omdat zijn vader net verongelukt was. Hij lapte dat verbod aan zijn racelaars en vlamde als eerste over de finish. Zijn overwinning droeg hij op aan zijn pas overleden vader.

Michael Dunlop, de 29-jarige broer van William Dunlop, is thans de enige Dunlop die professioneel met de motor racet. Zijn bijnaam is niet voor niks Raging Bull: zijn agressieve rijstijl en vechtlustige houding leidden eerder al tot confrontaties met organisatoren, raceteams en concurrenten.

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More