“Racistische politie is een mythe, gecreëerd door de media” (video)

Dat zijn niet onze woorden, maar wel die van een Afro-Amerikaanse auteur.

Candace Owens is een auteur. In het verleden deed ze al eens veel stof opwaaien met haar kritiek op de conservatieve Republikeinen in het algemeen, en Donald Trump in het bijzonder. Opmerkelijk dat ze nu net de ‘zwarte gemeenschap’ tegenspreekt.

Alle heisa die er nu wordt gemaakt rond de dood van George Floyd, daar maakt ze zich nu razend druk over. Ze benadrukt dat agent Chauvin gestraft moet worden, maar ze snapt niet dat een crimineel als George Floyd nu naar voren wordt geschoven als een martelaar, als een held. “Geen enkel ander ras kiest de zwaarste criminelen uit, om die door leugens in de media als helden te vereren. Alleen de zwarte gemeenschap doet dat, en we zouden daar beter eens mee stoppen.”

Volgens haar zijn Amerikaanse agenten ook helemaal geen racisten, en ze toont dit aan met cijfers: “Een blanke crimineel heeft veel meer kans om omgebracht te worden door de politie, dan een zwarte crimineel. Vorig jaar lieten negen zwarte mensen het leven door toedoen van de politie, terwijl er negentien blanke mensen gedood werden door de politie. Nu zal je zeggen: dat is normaal, er zijn veel meer blanke Amerikanen dan zwarte. Dat is ook zo: blanken maken 60 procent van de populatie uit, zwarten slechts 13 procent. Maar zwarten zijn wel verantwoordelijk voor bijna de helft van de zware criminele daden. Wij zwarten komen dus minstens even vaak in aanraking met de politie dan blanken.”

“Maar de media heeft er nu een zaak van racisme van gemaakt. Waarom? Omdat er verkiezingen aan zitten te komen. De zogenaamde racistische politie is gewoon een mythe, gecreëerd door de media.”

“Als zwarten elkaar massaal vermoorden, dan zwijgen we daar over. Als een zwarte een blanke vermoordt, daar zwijgen we ook over. Maar als er een zwart slachtoffer valt door toedoen van een blanke, dan springen we daar met zijn allen op. Dan focussen we ons allemaal op de blanke als racist.”

 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More