Raamreizen alleen verplicht náár de kust, niet voor de terugrit

Zinloosheid van de nieuwe coronamaatregelen bereikt het niveau van de onnozelheid.

Onmogelijk dat we hiermee het wereldnieuws niet halen. Na het verbod op het wc-gebruik van gasten die in de tuin op veilige afstand een borreltje komen drinken, is De Croo met zijn trawanten van het Overlegcomité erin geslaagd zich nog belachelijker te maken. Het raamreizen, of vensterplicht, in de trein – dat op maat van de governator Carl Decaluwé werd bedacht – is uiteindelijk omgezet in een concreet plan.

Het was alleen bedoeld voor toeristische reizen. En daar begon het al. Wat is een toeristische reis? Gelukkig is dat nu bepaald. Een toeristische treinreis is een rit naar de kust. Een terugrit is dat niet. Logisch, je gaat niet op reis naar je eigen gemeente. Dat we daar niet zelf zijn opgekomen. Dus de maatregel telt niet wanneer de treinen het volst zitten, bij de terugrit.

Zo blijkt nog maar eens de superioriteit van de beleidsmakers en de domheid van ‘de massa’ (zoals Erika Vlieghe niet-wetenschappers noemt).

De beperking geldt gedurende de paasvakantie van 3 tot 18 april, en ook nog in het weekend van 24 en 25 april. Ziezo, daarmee is alweer de zoveelste fatale dreun verkocht aan het coronavirus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More