Raad voor de Journalistiek: 3 nieuwe leden sinds 15 maart

De Raad voor de Journalistiek (RvdJ) telt drie nieuwe leden: Lieve Ketelslegers, Sarah Van Leuven en Philippe François. Ze zijn op 15 maart benoemd door het bestuursorgaan van de overkoepelende vzw.

De eerste twee behoren tot de groep van de toegevoegde leden die het publiek en de samenleving vertegenwoordigen, de laatste hoort bij de vertegenwoordigers van de mediaorganisaties.

Lieve Ketelslegers is manager pers en communicatie en woordvoerder van het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Sarah Van Leuven is hoofddocent communicatiewetenschappen en directeur van het Center for Journalism Studies aan de Universiteit Gent. Philippe François leidt als chief Imagery het departement foto en video bij persagentschap Belga.

Ketelslegers, Van Leuven en François vervangen volgens een bericht van de RvdJ Helen Blow, Eric Brewaeys en Tim Paesmans, die alle drie vanwege tijdsgebrek ontslag namen uit de Raad.

Eric Brewaeys was van bij de oprichting lid van de Raad voor de Journalistiek en was ook de eerste voorzitter. Na twee mandaten als voorzitter, van 2003 tot 2010, bleef hij een geëngageerd lid van de Raad.

De Raad dankt Eric Bewaeys, Helen Blow en Tim Paesmans voor hun inzet en engagement.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More