Raad van State verwerpt opnieuw beroep van Antwerps café ‘t Keravikske

Café ‘t Keravikske op het Antwerpse Eilandje is beroemd en berucht in en buiten Antwerpen.

Bij een controle van het KALI-team (politie, douane en economische inspectie) dat zich bezighoudt met de strijd tegen de drugsmaffia, troffen de speurders een tijd geleden al op de bovenste verdieping van het café een vrouw van vreemde origine aan. Volgens een werknemer van het café verbleef de vrouw, die geen Nederlands en amper Engels spreekt, daar toen al een tweetal weken. In ruil voor het poetsen van het café mocht zij gratis inwonen. Haar kamer maakte een erbarmelijke indruk. De brandweer vond bij een controle twee weken later ook elf gasflessen op de eerste verdieping boven het café. De burgemeester sloot het café.

De eigenaar van het café voert nu een juridisch strijd tegen de Antwerpse burgemeester. Zo boog de Raad van State zich onlangs opnieuw over die beslissing. Opnieuw werd bot gevangen door de eigenaar: de Raad van State verwierp het beroep tot nietigverklaring op 2 april.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More