QVAX: er zijn nog 192.482 wachtenden voor u

Meer dan honderdduizend Vlamingen proberen sneller een vaccin te krijgen door zich in te schrijven op de centrale vaccinatielijst QVAX.  Dinsdagochtend is er een digitale wachtrij van meer dan een uur ontstaan voor QVAX zoals we zelf konden vaststellen. Daar kunnen inwoners van het Vlaams Gewest zich registreren om overschotten van vaccins te krijgen, omdat mensen met een afspraak niet zijn opgedaagd.

De wachttijd betekent dat meer dan 100.000 mensen digitaal aanschuiven om zich alleen nog maar te registreren op de website. Dat cijfer ligt volgens waarnemers vrij hoog, omdat QVAX in eerste instantie maar in twee vaccinatiecentra wordt gebruikt: in Deinze en Roeselare. Later zouden volgens Agentschap Zorg & Gezondheid andere centra volgen.

Wie voorbij de wachtrij raakt en zich kan registreren, is volgens De Tijd niet eens zeker sneller een vaccin te krijgen. De volgorde van de prikken verloopt immers nog altijd per leeftijd of risicogroep. “Op dit moment zijn de eerstelijnszorgverleners – zoals huisartsen, tandartsen en thuisverplegers – prioritair, evenals het personeel van zorginstellingen en 65-plussers, of ze nog thuis wonen of niet.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More