Inloggen

Log in of maak je account aan.

Wachtwoord vergeten? Registreren
Registreren
Wachtwoord vergeten

Wachtwoord vergeten? Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in. Je ontvangt een link via e-mail om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Registreren
Start Magazines Zoeken Shop Rubrieken

Quick voelt zich bedreigd door het succes van de kip

Redactie - 15-07-2021

Halal kip en kaas.

'Chick & Cheez’ het klinkt als tongue in cheeck, en dat is het ook een beetje. QSRP, het moederbedrijf van onder andere Quick, lanceert met een knipoog een tegenoffensief tegen de opmars van kippenketens in ons land. De kip verovert de fastfood. Het is goedkoop, makkelijk en iedereen lust het.

Er was een tijd dat een kip eten ‘speciaal’ was, exclusief. Met de komst van de kippenkwekerijen – of moeten we zeggen haantjeskwekerijen – is alles anders geworden. Je wilt er niet bij nadenken, maar als je als kip uit het ei kruipt, is de kans klein dat je een leuk leven zal hebben. De meesten halen nauwelijks de ‘pubertijd’ .

Nu goed, kippenrestaurants zitten in de lift en ‘Quick’ wil een groot deel van de koek. Tegen 2024 willen ze in België 40 ‘Chick &Cheez’-filialen. Kleurrijke, hippe tenten, een beetje retro en met neonlichten aan de muur. Zo presenteert de eerste Chick & Cheez zich ook in Luik. Kip en kaas dus. Dit jaar openen ze nog vestigingen in Hornu, Bergen, Charleroi en Brussel. In 2022 is dan Antwerpen aan de beurt.

Opmerkelijk is dat ze meteen ook rekening houden met de evolutie van de demografische evolutie – om de woorden van Ihsane Haouach te gebruiken – en zal alles halal zijn. Fastfoodketens mikken op de groep allochtonen die niet de traditie hebben om buitenshuis te eten. Daarvoor is een halal kip een geweldige lokvogel.

Fastfood Kip Quick Chick & cheez

Reacties

Resterende karakters 500
Nieuwsbrief Mis nooit meer het laatste nieuws, exclusieve aanbiedingen en boeiende verhalen van P-magazine! Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.
Zoeken