Queen en Adam Lambert maken na 10 jaar eindelijk muziek (video)

Komt er een nieuw Queen-repertoire?

Tien jaar lang gaat Queen al met Adam Lambert als zanger op tournee. Maar meer dan een coverband van zichzelf zijn ze nooit geworden. Na de dood van Freddie Mercury gingen Gitarist Brian May en drummer Roger Taylor – de laatste twee overgebleven originele leden van Queen – op zoek naar een vervanger. In 2011 dachten ze die gevonden te hebben in de figuur van Adam Lambert. De jonge singer-songwriter viel op bij ‘American Idol’, en ja, hij kan hoog zingen. Maar daar stopt elke vergelijking met Freddie Mercury. Lambert haal de hoge noten, maar er zit geen ziel in. Lambert mist ook de fysieke uitstraling van Freddie die zijn homosekuele geaardheid wist te overstijgen en het optilde tot kemp. Bij Lambert zit je te kijken naar lauw maniërisme dat slechts door een beperkt club wordt gesmaakt.

Na tien jaar is Lambert dan toch eindelijk met Queen de studio ingedoken om te sleutelen aan een nieuw Queen-repetoire. Naar verluidt omdat ze met de pandemie tijd teveel hadden. Als motivatie eerder zwak, lijkt ons. Gitarist Brian May is ook niet echt enthousiast. “Tot zover hebben we nog niets gemaakt dat het juiste gevoel heeft”, vertelt de gitarist aan het Amerikaanse tijdschrift ‘Guitar Player’. Dat er ooit nieuwe nummers verschijnen, of zelfs een album uitkomt, sluit May niet uit.

Wat ons betreft is Freddie Mercury onvervangbaar en blijft Adam Lambert slechts een verdienstelijk imitator. Maar over smaak valt niet te wisten. Met onderstaande filmpjes, kan je zelf oordelen.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More