PVDA misnoegd over Belgisch stemgedrag bij VN-resolutie

Moskou is tevreden over de steun van diverse VN-lidstaten, die tijdens de 75ste zitting van de Algemene Vergadering van de VN stemden voor de door Rusland geïnitieerde resolutie over de strijd tegen het nazisme, zei woordvoerster Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag.

“De steun voor het Russische initiatief, geleverd door landen die zich inzetten voor de strijd tegen het nazisme, is inspirerend”, zei Zakharova aan Tass.

Ze benadrukte dat de door Rusland voorgestelde resolutie mee is opgesteld door 58 landen over de hele wereld, terwijl de aanneming ervan werd gesteund door 122 staten. De Verenigde Staten en Oekraïne stemden tegen, terwijl 53 delegaties, waaronder de EU-lidstaten met België, zich onthielden.

De Belgische communisten van PVDA-PTB zijn uiteraard niet tevreden hierover. Zij willen van vice-premier en minister van Buitenlandse Zaken Wilmès maandag in De Kamer weten waarom België zich onthouden heeft bij deze stemming.


Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More