Puddle of Mudd-zanger verkracht lied van Nirvana op gruwelijke manier (video)

De Amerikaanse band Puddle Of Mud is al 18 jaar over zijn hoogtepunt heen.

In 2002 hadden ze wereldwijd een grote hit met She Hates Me, maar dat was het zowat een beetje. Misschien dat het gedrag van zanger Wes Scantlin aan de basis lag van het falen van de band? Het gebeurde vaak dat Scantlin tijdens optredens zijn teksten vergat, op de grond viel met zijn zatte kl*ten of van het podium afliep.

Hij werd ook al een paar keer gearresteerd voor rijden onder invloed en werd zelfs opgepakt toen hij een huis dat hij recent was kwijtgeraakt aan het vernielen was. Hun laatste album met origineel materiaal dateert inmiddels van 2009, maar de nieuwe single “Uh Oh” uit 2019 had het begin van een volgend hoofdstuk moeten betekenen. Niet dus.

Ach, dan maar steengoede klassiekers via een akoestische optreden coveren om in de belangstelling te komen, zal Scantlin gedacht hebben. Dat laatste is wel degelijk gelukt, want hun cover van About A Girl van Nirvana is momenteel trending op Twitter.

Maar helaas niet voor de juiste redenen. Scantlin probeert iets te hard om de legendarische Kurt Cobain te imiteren, hetgeen klinkt alsof hij elk moment een paasei in zijn broek gaat leggen. Het geheel klinkt alsof een lama, een olifant en een eekhoorn een triootje aan het beleven zijn. Zonder glijmiddel weliswaar.

Mocht Cobain nog leven om dit te aanschouwen, zou hij alweer een jachtgeweer bovengehaald hebben, maar deze keer de loop ervan gericht hebben naar een zekere modderpoel.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More