Psychologen waarschuwen voor Avengers: Endgame

Al maanden wordt er uitgekeken naar Avengers: Endgame. Verwachtingen liggen dan ook heel hoog. Helaas betekent dit dat we afscheid moeten nemen van bepaalde personages en dat is iets dat best wel emotionele problemen  kan opleveren, denken psychologen.

UCLA psychologie professor Yalda Uhls denkt dat de dramatische gevolgen van de gebeurtenissen in dit laatste deel voor de fans zwaar kan vallen. Onderzoekers hebben het fenomeen waarbij mensen intense relaties creëren met mensen die ze niet kennen bestudeerd. Die parasociale relaties zijn vaak met beroemdheden of personages die men op televisie of in de bioscoop ziet. Hierdoor krijgen het gevoel deze personages echt te kennen.

De kans is groot dat bepaalde superhelden de film niet gaan overleven. Men vreest dan ook dat sommige mensen met een serieus rouw gevoel komen te zitten. De relaties die de fans met de personages hebben opgebouwd de afgelopen jaren,  kunnen volgens de psychologen erg betekenisvol zijn. Veel mensen groeiden bijvoorbeeld al vele jaren op met Robert Downey Jr. als Iron Man. De kans is dus zeer groot dat men afscheid zal moeten nemen van enkele helden, dit kan serieus pijn doen in het hartje van de fans.

Men vermoed ook dat voor kinderen de dood van hun favoriet personage wel eens heel hard kan aankomen. Sommige kinderen hebben een zeer hechte relatie met de personages uit de Marvel-films. Op jonge leeftijd kunnen zij dit nog slechter verwerken dan volwassenen. Maak je dus maar klaar voor een emotionele rollercoaster.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More