PS wil meer weten over trainingen met wapens door leden van Schild & Vrienden

Deze middag is er een digitale vergadering in de Commissie Justitie met minister van Quickenborne. Er staat een vraag van Khalil Aouasti (PS) op de agenda over “De trainingen met wapens waaraan leden van Schild & Vrienden (S&V) deelnemen” (55013647C).


Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) gaf eerder al uitleg. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat het gerecht haar werk op een correcte manier zal doen. Van Quickenborne benadrukte ook al bij DPG dat deelname aan een trainingskamp op zich  niet strafbaar is. “In dat geval zouden ook militairen of mensen uit de private bewakingssector in het vizier komen. Deelnemers van een gewelddadige organisatie moeten natuurlijk wel gestraft kunnen worden. Die voorzieningen bestaan in ons strafwetboek.”

Op het adres van de commerciële vennootschap S&V vinden we overigens ook de nieuwe vzw Weerbaar. De vzw heeft als doel lessen en trainingen te organiseren in vecht- en zelfverdedigingssport in het algemeen en de Engelse bokssport, het kickboksen en het Thais boksen in het bijzonder.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More