PS ontslaat schepen die zigeuners parasieten noemde

French CRS police stand guard as Roma families are evacuated from their illegal camp in Lille, September 11, 2013. French police evacuated some 30 caravans and their occupants who resided in an illegal camp of around 500 travelling people and Roma in northern France. REUTERS/Pascal Rossignol (FRANCE - Tags: POLITICS SOCIETY IMMIGRATION) - RTX13HAX

Job kwijt en een klacht aan zijn broek.

De PS-schepen van Onderwijs en Toerisme van de Luikse gemeente Neupré, was in Spanje overvallen. Volgens hem was de diefstal gepleegd door zigeuners. In vlaag van frustratie noemde de socialistische politicus op zijn Facebook zigeuners “een parasietensoort die leeft van diefstal’.

Dat is iets wat je mag denken, maar niet mag zeggen in ons land. Gevolg, ophef in de Franse media. De PS’er bood nog wel openlijk zijn excuses aan, maar het kalf was al verdronken. Noodgedwongen nam Hons onstlag als schepen van Neupré.

Voor de PS volstond dit echter niet en zette hem uit de partij.

Hons is nu niet alleen zijn portefeuille kwijt, maar ook zijn job en zijn toekomst als socialistische politicus. Alsof dat nog niet genoeg is, heeft het comité van woonwagenbewoners een klacht ingediend voor het aanzetten tot haat.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More