Programmeur van koning Filip krijgt mooie beloning

Koning Filip heeft een medewerker van de Dienst Informatica van het Militair Huis een mooie beloning gegeven.

Het gaat om de toekenning van een eervolle onderscheiding ten uitzonderlijke titel. Bij koninklijk besluit nr. 3401 van 18 maart 2021, wordt adjudant-majoor van het reservekader L. Van Severen bevorderd tot Officier in de Orde van Leopold II voor de uitzonderlijke verdiensten bewezen in de hoedanigheid Programmeur bij de Dienst Informatica van het Militair Huis van de koning. De adjudant-majoor nam zijn rang in de Orde in medio maart.

De Orde van Leopold II is een Belgische, van oorsprong koloniale, burgerlijke orde die in 1900 door koning Leopold II van België werd ingesteld in de Onafhankelijke Congostaat, die zijn privébezit was. Het motto van de orde is L’Union fait la force of Eendracht maakt macht.

De orde werd voor verdienste voor Congo en het staatshoofd toegekend. Toen Congo in 1908 een Belgische kolonie werd, nam België ook deze orde over. Ook na de onafhankelijkheid van de kolonie werd de Orde nog tot de Belgische ridderorden gerekend. De Orde van Leopold II is vandaag een van de drie nationale Belgische orden, naast de Kroonorde en de Leopoldsorde.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More