Professor Marc Noppen: “Mensen jonger dan 70 komen niet op intensieve zorgen terecht”

Versprak de CEO van UZ Brussel zich in ‘De Afspraak’?

In het VRT-programma ‘De Afspraak’ deed professor Marc Noppen een zeer merkwaardige uitspraak. Noppen mag beschouwd worden als een hardliner als op nemen van maatregelen aankomt en staat steeds vooraan met een harde ‘mening’ wanneer de cijfers verslechteren. Onderwerp was het al dan niet prioritair vaccineren van de leerkrachten. Van Noppen gaf drie redenen waarom hij daar geen voorstander van is. “Met alle respect: het vaccineren van leerkrachten gaat geen enkel effect hebben op de redenen waarom je vaccineert. Dat is één: de mortaliteit reduceren. Twee: de gezonde levensjaren doen toenemen. En drie: het gezondheidszorgsysteem beschermen”, aldus Marc Noppen, de CEO van het UZ Brussel. Maar dan voegt hij er het volgende aan toe: “Zonder rekening te houden met uitzonderingen, zijn leerkrachten geen 70-plussers. Die komen dus niet op intensieve zorgen terecht. Ze kunnen zwaar ziek worden, maar hen vaccineren gaat onze doelstellingen niet beïnvloeden.”

Hoezo? Wie geen 70-plusser is komt niet op intensieve zorgen terecht? Wordt de werkende bevolking dan enkel zwaar ziek van corona? Waar zijn dan alle maatregelen voor nodig? Beschrijft Van Noppen hier een gewone zware griep, of het coronavirus?

Conclusies laten wij aan u over.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More