Proef eens een gin met mierenzuur (foto)

Gin maken van rode bosmieren: je moet er maar opkomen.

Gin is een erg veelzijdige drank. Er bestaan dan ook honderden variaties, allemaal met subtiele smaken van verschillende kruiden. Zo bestaat er gin met toetsen van citrus, jeneverbes, peper, kardemom, gember, komkommer, rozenblaadjes, koriander en nog veel meer aparte smaken.

Anty Gin,  een likeurmerk geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, doet nog een beetje specialer. Het gebruikt namelijk rode bosmieren uit de bossen van het Engelse stadje Kent. Wanneer ze zich bedreigd voelen, vuren deze diertjes een zuur af dat ruikt naar zout en azijn. De makers van Anty Gin vonden deze aroma’s de perfecte ingrediënten voor een unieke gin.

“Via destillatie van deze mieren kunnen we de glorie van deze natuurlijke moleculen en reacties ontdekken”, aldus de makers. “Het is een fascinerend dier en de smaak maakt het nog meer speciaal”. In 1 fles zit mierenzuur van maar liefst 62 mieren. Tja, begin dat maar eens bij te houden.

Natuurlijk komt nu de hamvraag: hoeveel kost zo’n fles? Wel, voor zo’n 50 ml moet je al snel 278 euro dokken en bovendien zijn de flessen gelimiteerd. Maar dat zijn details waar enkel de echte mierenneuker zich druk over zou maken.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More