Procureur van Oost-Vlaanderen beschuldigd van ongewenst seksueel gedrag

Het hoofd van het parket van Oost-Vlaanderen riskeert 1 jaar cel.

Johan Sabbe (62) stond al jarenlang aan het hoofd van het parket van Oost-Vlaanderen. De man die criminelen liet vervolgen en opsluiten, moet nu zelf tekst en uitleg komen geven aan het hof van beroep in Gent over ongewenst seksueel gedrag op het werk en aanranding van de eerbaarheid.

Volgens het onderzoek zou de procureur zijn vrouwelijke privéchauffeur (45) hebben overladen met – waar hebben we dat nog gehoord – seksuele en pornografische berichten. Volgens de vrouw ging het zelfs nog veel verder. Sabbe zou zijn chauffeur ook hebben proberen te kussen en haar een keer hebben gevraagd om een bosweg in te rijden, waarna hij haar betastte. Haar advocate, Christine Mussche, wijst de rechtbank erop dat Sabbe misbruik maakte van zijn positie als meerdere en dat de vrouw niet durfde te reageren, uit angst dat ze haar werk zou verliezen.

Procureur Sabbe heeft het over een wederzijdse aantrekking tussen volwassenen. Hij was verliefd en dacht dat het wederzijds was. Hij geeft toe dat er berichten en een lichte aanraking is geweest, maar ontkent het verhaal van de bosweg.

De openbare aanklager tilt zwaar aan de feiten omdat Sabbe een voorbeeldfunctie heeft voor de maatschappij. Volgens de aanklager is er ook sprake van een gebrek aan schuldinzicht.

Sabbe riskeert 1 jaar cel. Uitspraak over een maand.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More