Pro League vraagt uitzondering voor sportverbod voor profclubs in provincie Antwerpen

Kroont Club Brugge of FC Antwerp zich op 22 maart tot bekerwinnaar?

De Pro League diende vandaag een aanvraag in om een uitzondering te bekomen op het verbod, gedurende vier weken, op ploegsporten in de provincie Antwerpen, maar provincie-gouverneur Cathy Berx lijkt er niet meteen happig op.

Naar het voorbeeld van Leicester City in Engeland en de Catalaanse profclubs in Spanje vraagt nu ook de Pro League een uitzondering op de strengere coronamaatregelen voor ploegsporten. De Pro League wil met name dat de trainingen en de wedstrijden van Antwerp, KV Mechelen en Beerschot wel kunnen doorgaan. Er zijn nu eenmaal strikte testprocedures voor profvoetballers en hun entourage, en daarnaast hebben ze ook zware investeringen gedaan voor testing en tracing, zo wordt er geredeneerd.

Het niet kunnen trainen maakt sowieso dat Antwerp “verzwakt” aan de aftrap zal komen van de bekerfinale tegen Club Brugge nu zaterdag 1 augustus in Brussel. Datzelfde geldt ook voor Beerschot dat daags nadien de promotiefinale tegen OHL afwerkt, in Leuven.

Provincie-gouverneur Cathy Berx riep op om de maatregelen rigoureus op te volgen, en dus mogen Antwerp en Beerschot in princiepe vandaag niet meer trainen in hun oefencomplex. Volgens haar is zo’n uitzonderingsprocedure in princiepe niet mogelijk. De epidemiologische context geldt nu eenmaal voor iedereen, zo redeneert ze. Het worden nog spannende dagen tot zaterdag…

 

 

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More