Pro League: oefenmatchen zonder publiek graag

Van premier Wilmès mogen er 400 toeschouwers in het stadion, maar de Pro League wil oefenmatchen...zonder publiek

De Pro League heeft het draaiboek voor het organiseren van oefenwedstrijden klaar, en wil dat deze zónder publiek doorgaan, ook al gaf de Veiligheidsraad haar akkoord voor 400 toeschouwers per match. KV Oostende slaat het advies van de Pro League alvast in de wind.

Supporters blijven nog even op hun honger zitten. De Pro League adviseert haar clubs om tot nader order álle oefenwedstrijden zonder publiek af te werken. Daarmee gaat de Profliga in tegen de aanbevelingen van de Veiligheidsraad. Op 3 juni deelde premier Sophie Wilmès namelijk mee dat er vanaf 1 juli opnieuw wedstrijden met maximaal 400 toeschouwers zouden kunnen plaatsvinden.

Het merendeel van de clubs (zowat alle topclubs kondigden al aan de volledige oefencampagne zonder publiek te spelen) volgt de aanbeveling van de Pro League. Dat geldt niet voor KV Oostende, dat de maatregelen van de Veiligheidsraad volgt en een eigen protocol opstelt. Zaterdag spelen ze in Varsenare, later in Zwevezele en Oudenburg. KVO wil, conform de voorschriften, een inspanning doen om voor een minimale beleving te zorgen én wat geld in het laatje te brengen van de kleine amateurclubs.

Ook Cercle Brugge (tegen Sint-Eloois-Winkel en Ruddervoorde) en Zulte Waregem (twee keer in Ingelmunster) bekijken wat mogelijk is.

Voor de Pro League is het belangrijkste uitgangspunt dat alleen essentiële personen toegang krijgen tot het complex, zijnde spelers, technische en medische staf, scheidsrechters, veiligheidspersoneel en pers. De namen van alle aanwezigen moeten minstens twaalf uur op voorhand worden doorgegeven. Fysiek contact wordt enkel toegestaan tijdens de wedstrijd. Coaches en reservespelers moeten op minstens anderhalve meter van elkaar zitten. Op de reservebank moeten twee tot drie plaatsen worden vrijgelaten. Personen die vooraf niet getest zijn, worden verplicht een mondmasker te dragen.

Verder wordt fel de nadruk gelegd op het ontsmetten van de essentiële ruimtes. Zo moeten de kleedkamer en de dug-outs voor de wedstrijd, tijdens de rust en na de wedstrijd gereinigd en gedesinfecteerd worden. De elftallen en de scheidsrechters zullen ook afzonderlijk van elkaar het veld moeten betreden. Voor scheidsrechters geldt een apart protocol, maar ook zij zullen getest worden voor ze een wedstrijd fluiten.

Kortom, er komt heel wat bij kijken vooraleer dat voetballetje weer kan rollen…

 

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More