Prinselijke berenmoordenaar is goede vriend van kinderen van prinses Astrid

Prins Emanuel von und zu Liechtenstein (1978) heeft Roemenië in rep en roer gebracht. Hij heeft in maart als trofeejager de grootste en oudste bruine beer van het land, de zeventienjarige beer Arthur, omgelegd.

De jacht is daar – behalve in uitzonderlijke omstandigheden – verboden. Het lijkt er dus op dat er sprake is van illegale jacht of stroperij en niet van vergissing, aldus de Roemeense autoriteiten.

De prins kon de beer te doden voor 7.000 euro, en met een bijna volle scorekaart voor de trofeejacht. Daarop is 600 de hoogste score. Arthur de beer was goed voor 592 punten… Oostenrijkse media die bij Schloss Riesersburg in de Steiermark aanklopten, waar de deels als arts werkende Emanuel woont, kregen geen gehoor. Emanuel is geen Oostenrijker, al woont hij daar wel.

In Roemenië werd prins Nikolaus – broer van vorst Hans Adam II – genoemd als de vader van Emanuel. De zussen van Emmanuel zijn Maria-Anunciata en Marie-Astrid (rechts op de foto). Zij zijn goed bevriend met de dochters van prinses Astrid. Laura staat links op de foto. Astrids echtgenoot Lorenz en hun zonen zijn ook verwoede jagers op groot wild. Zij zijn goed bevriend met Emanuel en zijn vader Nikolaus.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More