Prins mag Sneeuwwitje niet meer wakker kussen want…

“Sneeuwwitje lag in een coma en kon dus geen toestemming geven voor de kus.”

Wij verzinnen dit niet. Het zijn de woorden van een recensent van ‘SGfgate’, een uitgave van een van de grootste kranten van de Amerikaanse westkust, de ‘San Francisco Chronicle’. De kritiek werd geuit in een recensie over een nieuwe Disneyattractie met niemand minder dan Sneeuwwitje in de hoofdrol. In die vernieuwde attractie is nu de true love’s kiss te zien, en dat vindt de recensent een verkeerde les voor kinderen.

De azijnpisser van SGFgate vindt in het verhaal van Sneeuwwitje een levensgevaarlijke content: met de attractie zouden kinderen worden geleerd dat iemand een kus geven terwijl zij – of hij/het – daar geen uitdrukkelijke toestemming voor heeft gegeven eigenlijk best oké zou zijn. Terwijl we allemaal weten dat dat niet zo is, toch?

“Elkaar kussen zonder dat beide partijen hebben aangegeven dat te willen, heeft niets te maken met de ‘ware liefde’ waardoor Sneeuwwitje weer wakker wordt. Het geeft een ouderwets beeld van wat een man mag doen met een vrouw.”

Oei, we zullen dan maar zwijgen over wat wij denken over de relatie tussen de zeven dwergen en ’s werelds mooiste.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More