Prins Laurent krijgt stilaan zicht op zijn Libische miljoenen

De zoektocht van prins Laurent naar zijn geblokkeerde Libische miljoenen begint stilaan vruchten af te werpen. De vereffenaar van zijn vzw GSDT, Alex Tallon, had immers aan hoogleraar Pierre-Olivier de Broux, van de Université Saint-Louis advies gevraagd. Deze laatste stelde dat de prins de Belgische staat in gebreke zou kunnen stellen indien België zich blijvend zou verzetten tegen het vrijgeven van die Libische fondsen.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem heeft sinds 20 oktober al 2 brieven ontvangen van Tallon. Op basis van die informatie heeft de minister zijn collega Wilmès van Buitenlandse Zaken meegedeeld dat hij geen enkel bezwaar meer zag om die Libische fondsen vrij te geven en de vrijgave te vragen aan de bevoegde diensten van de Verenigde Naties in New York. Die organisatie had immers de bevriezing van de Libische fondsen gevraagd. Hiermee komen de Libische prinselijke miljoenen opnieuw een stapje dichterbij.

Het fonds GSDT van Laurent had in de Libische woestijn bomen geplant, maar werd voor die activiteiten niet volledig betaald. De Belgische justitie heeft de Libische overheid diverse malen veroordeeld.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More