Prins Amedeo op weg naar de top

Prins Amedeo, oudste zoon van Astrid en Lorenz, werd recent opgenomen in het managementcomité van de Zwitserse bank E.Gutzwiller. In het managementcomité worden de belangrijke beleidsbeslissingen genomen.

Amedeo is er aan de slag sinds sinds januari 2017. E. Gutzwiller & Cie is een van de oudste Zwitserse banken in Basel. Het is een private bank gespecialiseerd in vermogensbeheer. De bank werd opgericht in 1886 door Carl Gutzwiller en de bank is op haar beurt een van de oprichters van de Basel Stock Exchange.

Tegenwoordig is de bank grotendeels in handen van de familie Gutzwiller. De bank wordt beheerd door vier volledig aansprakelijke partners: François Gutzwiller, Stéphane Gutzwiller, Lorenz van België, aartshertog van Oostenrijk-Este en Peter Handschin.

Lorenz kwam eind de jaren tachtig bij de bank. Hij loste toen zijn vader Robert von Habsburg af die van 1977 tot 1987 bij de bank actief was. Verwachting is dat Amedeo over enkele jaren partner wordt in navolging van zijn vader en grootvader.

Over de bank zijn geen financiële gegevens beschikbaar.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More