Primeur: eerste cocaïnewasserij in België ontmanteld

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft vanochtend vroeg een cocaïnewasserij ontdekt in een loods aan de straat Huiskens in Arendonk. Het gaat om de eerste cocaïnewasserij die in ons land ontdekt wordt.

Een grote groep politiemensen viel vrijdagochtend binnen in een woning in de straat Huiskens in Arendonk voor een huiszoeking. Na de arrestatie van een man in Breda zouden er vermoedens zijn geweest dat er zich in de woning aan het Arendonkse industrieterrein een drugslabo zou bevinden.

De ontdekking werd gedaan na een samenwerking met de Nederlandse politiediensten. FGP Antwerpen, afdeling Turnhout, werkte samen met de speciale eenheden van de federale politie. Op de locatie en in de verdere fase van het onderzoek konden tot op dit moment 11 mensen gearresteerd worden. Ze zullen voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter in Turnhout. De feiten zijn gekwalificeerd als inbreuken op de drugswetgeving in vereniging en criminele organisatie.

Uit de vaststellingen blijkt dat in de loods cocaïne uitgewassen werd uit goederen en ter plaatse opnieuw tot blokken werd geperst. Eenenvijftig kilo cocaïne kon vanmorgen al onderschept worden. De straatwaarde van cocaïne bedraagt 50.000 euro per kilo. Het gaat dus om een waarde van ruim 2,5 miljoen euro.

Het technische labo, Clan lab Response Unit (CRU)) van de federale politie en het NICC voeren een onderzoek naar de sporen. Het gerechtelijk onderzoek wordt intensief verdergezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Vorig jaar heeft de Nederlandse politie in een omgebouwde paardenmanege in het Drentse Nijeveen de grootste cocaïnewasserij in Nederland ooit ontmanteld. In het drugslab werd cocaïne geproduceerd vanuit zogenoemd dragersmateriaal, zoals kleding. De politie heeft toen zeventien verdachten aangehouden.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More