‘President’ Van Ranst verbiedt pepperspray in tv-studio’s

“Andere partijen zijn slimmer.”

Marc Van Ranst is niet alleen viroloog, maar ook aspirant president van België. Zo nu en dan geeft Van Ranst wetenschappelijk advies met een politiek sausje. Ondanks het feit dat hij de absolute scheiding tussen politiek en wetenschap als een haast grondwettelijk beginsel promoot, geeft Marc volgaarne zijn mening op Twitter over het besturen van het land.

We hoeven je niet te vertellen dat het Vlaams Belang en Marc Van Ranst geen vrienden zijn. Beide kampen zullen niet nalaten om ten koste van mekaar te scoren in de media.

Er is heel wat te doen rond Dries Van Langenhove en de club ‘Schild en Vrienden’. Zij worden doorverwezen naar de raadkamer voor ­inbreuken op de antiracismewet. Van Langenhove kan bovendien ook vervolgd worden voor een inbreuk op de wapenwetgeving omdat hij pepperspray verkocht. Tom Van Grieken wilde daarom – tijdens een gesprek in de studio van het VTM-Nieuws – een punt maken op een vraag over Dries Van Langenhove en Schild en Vrienden en haalde pepperspray boven. Volgens de voorzitter van Vlaams Belang zou pepperspray in ons land gelegaliseerd moeten worden. De VB-partijvoorzitter vindt “dat elke vrouw in Vlaanderen pepperspray op zak moet hebben” en zegt dat zijn partij zelf een voorstel zal indienen om pepperspray te legaliseren.

Hij wordt daarop meteen op Twitter gecorrigeerd door president viroloog Marc Van Ranst. “Ook als partijvoorzitter mag je niet met een verboden wapen in een tv-studio rondlopen. Dat is een duidelijke overtreding op de wet op verboden wapendracht. En die legalisering? Die komt er niet. Omdat de andere partijen slimmer zijn.”

Zo, die puntjes staan weer even mooi op de ‘i’.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More