Premier De Croo heeft nu ook speechschrijver

In december 2020 had premier De Croo niet één, maar twee koks in dienst. De ene kok zou een nieuwe uitdaging starten op 1 januari 2021. Hierdoor werd een andere kok opgeleid door de eerste kok. De Croo “De kok heeft een voltijdse betrekking. Deze kok werkt zowel op mijn kabinet als in de Lambermont.” De vraag moet natuurlijk gesteld worden waarom een professionele kok opgeleid moet worden door een andere kok. Koken is koken, of dat nu voor de premier is of voor Gert Verhulst.

De Croo antwoordde dit op een schriftelijke vraag van kamerlid en fractieleidster Barbara Pas (VB). Ze wil weten hoeveel personen De Croo in dienst heeft. Op 1 december waren dat er in totaal 50 (48,5 VTE).

De Croo beschikt ook over 5 experten. Er is een expert COVID, een expert econoom, een expert overheidsopdrachten, een expert cybersecurity en een expert speechwriter. Waarschijnlijk spiegelt De Croo zich aan de Amerikaanse presidenten die ook over dergelijke speechschrijvers beschikken. Zo was Jon Favreau de speechwriter van Obama. Of de speechschrijver van De Croo dat niveau haalt, is een andere vraag.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More