Portemonnee na 15 jaar uit het water gehaald

“t Giet strak de hiele wereld nog over…”

Het was een prachtige zomeravond, vijftien jaar geleden. Simone Rolink uit het Drentse Erica had die middag een drankje gedaan op het terras van Café De Spot en fietste richting huis met haar portemonnee in de zak van haar vest. Maar op de brug over het kanaal viel de portefeuille uit haar vest het water in. Weg identiteitskaart, weg rijbewijs, kleingeld, weg foto’s.

Maar donderdag kreeg ze via Facebook een bericht van magneetvissers uit Doetinchem, die op vakantie zijn in Drenthe. Of het klopte dat Rolink een portemonnee kwijt was? “Ik woon nu tegenover de brug waar ik hem verloor, dus ik stond binnen twee minuten voor hun neus. Daar waren de magneetvissers best verbaasd over”, zegt Rolink tegen Hart van Nederland.

Het werd een blij weerzien met het verleden, alles zat er nog in, het geld was vergaan, maar de foto’s waren opmerkelijk goed bewaard. De portemonnee lag nauwelijks vijf meter verder van de plek waar hij ooit in het water viel, nochtans varen er elke dag een pak boten voorbij.

Reactie op Facebook (in het Drents): “Hey……’t giet strak de hiele wereld nog over…”

Nou en of.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More