Porsche’s Tesla-concurrent komt in verschillende smaakjes (foto’s)

Een bom, een superbom en een megabom.

Bij Porsche werken ze al een tijdje aan de Mission E: een auto die de Tesla’s van deze wereld het vuur aan de schenen moet leggen. Pure electro-power, een deftige actieradius, prestaties om duizelig van te worden en een onmiskenbaar Porsche-uiterlijk.

Qua grootte is de auto redelijk vergelijkbaar met de Tesla Model S, maar tot nu toe was het gokken wat er onder de gestroomlijnde koets zou zitten.

Officieel is het nog steeds niet, maar ergens in Stuttgartse gangen worden dingen gefluisterd. Dat de Mission E er in eerste instantie in drie versies zal komen. Een ‘instapper’ met 400pk, een versie met 536pk en een topper met maar liefst 670pk. Deze drie versies zouden allen vierwielaandrijving krijgen. De actieradius zou op zijn minst vijfhonderd kilometer moeten zijn.

Deze prachtig gelijnde Porsche zal in 2020 in de showroom staan. Het is de bedoeling dat er vanaf dan jaarlijks zo’n dertigduizend stuks geproduceerd worden.

1

Image 1 of 9

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More