Porsche troeft Lamborghini af, maar speelt wel een beetje vals (video)

Porsche en Lamborghini zijn al een tijdlang een strijd om de snelste aan het voeren. De voorlopig laatste ronde werd gewonnen door Porsche, maar de Duitsers hebben wel een beetje vals gespeeld.

In de loop van 2017 verpulverde een Porsche 911 GT2 RS het record op de Nordschleife, als snelste straatlegale auto. De Porsche deed een rondje in 6:47.97.

In juli dit jaar kroop de Italiaanse racepiloot Marco Mapelli achter het stuur van een Lamborghini Aventador SVJ. Het doel? Het Duits record aan gort rijden. Mapelli slaagde daar nog in ook, met een tijd van 6:44.97.

Slechte verliezers als die Duitsers zijn, moesten ze zo snel mogelijk opnieuw dat record in handen krijgen. Dat deden ze eerder deze week ook: een GT2 RS boende het circuit over in 6:40.33.

Alleen: Porsche heeft wel een heel klein beetje vals gespeeld. Hun GT2 RS is de strafste straatlegale auto die ze in huis hebben. En Manthey Racing bouwt vierwielers om tot trackdaywagens voor klanten.

Voel je ‘m al komen? Porsche liet een GT2 RS onder handen nemen door Manthey Racing. Ze moesten hier en daar wat aanpassingen doen aan de 911, zodat-ie alweer wat sneller over de ‘Groene Hel’ kon. En daarbij werd er natuurlijk ook op gelet of alles nog net straatlegaal bleef, want anders zou het record niet geldig zijn…

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More