Politiemedewerkster overleden in Rambouillet (Frankrijk) na mesaanval door Tunesische man

In het politiecommissariaat van Rambouillet, zowat 45 kilometer ten zuiden van Parijs, heeft een man vrijdag een politiemedewerkster (48) met een mes dodelijk getroffen aan de hals. Dat is bij het parket van Versailles en uit politiebron vernomen.

De feiten speelden zich volgens Belga en AFP af omstreeks 14.20 uur. Het slachtoffer is een vrouwelijke administratieve functionaris die, na geraakt te zijn, ter plaatse is overleden. De vrouw kwam terug van een lunchpauze en werd in de sas van het gebouw aangevallen door een man met een mes die haar aan de hals met een mes verwondde.

De vermeende dader heeft de Tunesische nationaliteit en is 36 jaar. Hij werd geraakt door politiekogels en is eveneens overleden.

DPG Media: “Volgens bronnen rond het onderzoek riep de aanvaller geen jihadistische leuzen, een gerucht dat al snel de ronde deed na de steekpartij. De autoriteiten zeggen dat ze nog niet kunnen uitsluiten dat het om een aanslag gaat, maar andere motieven worden ook nog onderzocht.”

Minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin heeft aangekondigd zich ter plaatse te zullen begeven. Premier Jean Castex bracht kort na het incident een bezoek aan het politiebureau en sprak met aanwezige medewerkers.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More