Politie wil Franstalige agenten in de Vlaamse luchthaven van Zaventem

Communautaire rel omdat de Vlaamse agenten ‘op zijn’.

Er is te weinig ‘blauw’ in ons land. Volgens de laatste cijfers zouden er 1.600 agenten tekort zijn. Vooral Vlaanderen heeft te weinig kandidaten. Aan Franstalige kant daarentegen zijn er dan weer teveel jongens en meisjes die willen gaan ‘handhaven’. De luchthaven van Zaventem komt honderd agenten tekort en dus oppert de federale politie het idee om Franstaligen in te zetten. Zaventem is echter Nederlandstalig gebied en dus trapte de ‘police’ op de tenen van de Vlaamse Leeuw.

“Dit kan niet, hiervoor hebben we Halle-Vilvoorde niet gesplitst”, roept Theo Francken (N-VA) uit. “De luchthaven ligt in het Nederlandstalig taalgebied en hier moeten Nederlandstalige agenten tewerkgesteld worden.”

De inzet van Franstaligen ligt politiek heel gevoelig, maar kan ook tot operationele problemen leiden. Het is bovendien onduidelijk of de Franse pv’s van die agenten rechtsgeldig zouden zijn. Daar had minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden blijkbaar geen rekening mee gehouden. Die wast nog altijd het groen achter haar oren en verkoos niet te reageren op de discussie. Theo Francken gaat haar hierover interpelleren in het parlement.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More