Politie verspreidt foto’s van “binnenlandse terroristen”

“Zij maakten Amerika weer groot.”

Vroeger liep er op de dorpskermis een fotograaf rond die van iedereen een foto nam. Als de kermis voorbij was, kon je die bij plaatselijke kruidenier of fotowinkel gaan kopen. Met een beetje geluk hing je tussen de vele anderen buiten aan het raam en was je op die manier toch even de BV (avant la lettre) van het dorp.

In Amerika doen ze dat nog een keertje over, online dan wel, en met minder vriendelijke bedoelingen. De jongens en meisjes die ‘hun’ Capitool bestormden zijn één voor één gefotografeerd en keurig ter identificatie op een website geplaatst. Hier kan je scrollen door de boeiende verzameling van ideale schoonzonen en dochters. Zij worden door de politie van Washington gezocht als daders van ‘binnenlands terrorisme’. Daar zal een stevig prijskaartje aan vasthangen. Burgers kunnen laten weten als ze mensen herkennen, eventueel anoniem.

De enige echte verantwoordelijke staat er evenwel niet bij, maar die kan je makkelijk terugvinden op Twitter. Je weet wel, die blonde met zijn Russische vrouw.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More