Politie van Antwerpen begeleidt shoppers met machinegeweren

Protesterende shoppers afgevoerd door Antwerpse politie.

Een patrouille van de Antwerpse politie merkte dat er te veel volk in een winkel stond op de De Keyserlei en greep in. Volgens Willem Migom van de Antwerpse politie keerden vier personen zich tegen de politie omdat die hen daarop had aangesproken. Er volgde een stevig gevecht en het viertal werd bestuurlijk aangehouden. Meteen ontstond er op de sociale media protest tegen de arrestatie. Beelden van een robbertje vechten tussen politie en tegendraadse kerels zijn we ondertussen gewend. Maar wat nieuw is, is het machinegeweer. Terwijl de mannelijke collega’s de vier mannen in de boeien slaan, probeert een agente met een machinegeweer mogelijk protest af te weren. Gaan we voortaan begeleid worden door machinegeweren als we gaan winkelen?

Vanochtend nog verscheen op P-magazine een artikel over corona en het inleveren van onze vrijheid. Kan dit eigenlijk allemaal wel? Iedereen is verbaasd over een Europarlementslid dat langs de dakgoot wegvlucht omdat de politie een homofeestje stillegt. Zouden we niet eerder verbaasd moeten zijn over het feit dat de politie met een man of tien ons huis mag binnenstormen? Wil je weten hoe dat precies zit, wat er kan, mag, niet wenselijk en verboden is? Lees het hier.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More