Politie moet nog te veel corona-boetes uitschrijven

Vooral in de steden vegen ze de maatregelen aan hun laars.

Het was te voorspellen dat het zonnetje dit weekend mensen zou aanzetten om het niet zo nauw te nemen. De parken liepen vol ongelovige Thomassen die  redeneerden dat het allemaal niet zo erg is. Terwijl in onze ziekenhuizen mensen de strijd aangaan met de dood, vindt het men het buiten niet nodig zich te houden aan de regels. Het gevaar van een onzichtbare vijand accepteren, is voor veel mensen blijkbaar onmogelijk. Toen begin mei 1986 de radioactieve wolk van Tsjernobyl over ons land trok was het ook goed weer. Ondanks de waarschuwingen om binnen te blijven, trok men ook toen massaal het park in en pookte men in menig vuur van een gezellige barbecue.

Ook dit weekend wist de Vlaming het weer beter. “Doe dat niet!” We horen het Van Ranst nog zeggen. Wat dacht je? Alleen al in Antwerpen en Gent werden 500 boetes uitgeschreven en dan alleen nog maar voor onterechte verplaatsingen. De geur van barbecue’s trok als de wolk van Tsjernobyl over ons land. Blijkbaar is in Vlaanderen de enige manier om iets af te dwingen die met de harde hand.

Je kan dan wel moord en brand schreeuwen over het feit dat men een politiestaat aan het installeren is, is er een andere manier om sommige individu’s te overtuigen?Mensen hebben blijkbaar nog altijd niet door dat zij zichzelf, maar vooral de zwakkeren in onze samenleving in gevaar brengen.

Moeten de straffen dan nog zwaarder? We hopen van niet. Misschien moet men van iedere overtreder zijn/haar recht op tussenkomst van de ziekenkas af nemen? 

Als wij straks moeten opdraaien voor de miljardenschulden, dan komt dat ondermeer door zij die het dit weekend het niet konden laten om met de vrienden een lap vlees op de barbecue te gooien. 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More