Politie grijpt in bij begrafenis: teveel volk

“Regels zijn regels.”

Er is de wet en er is de geest van de wet. Een agent is slechts een dienaar van de wet en zou over het inschattingsvermogen moeten beschikken om te oordelen of een wet al dan niet strikt dient te worden nageleefd en/of beboet. Elke lezer zal ooit al wel eens zijn geconfronteerd met een blauwe wout die het nodig vond om opvoedkundig advies te geven. Daar maak je je niet populair mee als politie.

Bij de politie Mechelen-Willbroek liggen ze daar echter niet van wakker – populair of niet – de wet is de wet. Zaterdag grepen de moedige dienders in bij een uitvaartplechtigheid in een rouwcentrum in Willebroek. Er was een melding binnengekomen – leve de kliklijn – dat er teveel mensen aanwezig waren. “Onze ploegen zijn een kijkje gaan nemen en stelden vast dat er op de dienst een dertigtal mensen aanwezig waren, terwijl er volgens de geldende coronamaatregelen maar vijftien zijn toegelaten”, lezen we in ‘Het Laatste Nieuws’. “Daarnaast stonden buiten nog een honderdtal personen. Iedereen droeg wel een mondmasker, maar uiteraard moeten wij er ook op toezien dan alle regels inzake de bestrijding van het coronavirus worden toegepast.”

De moedige ordehandhavers spraken met enkele verantwoordelijken en de rouwenden verlieten uit eigen beweging de plaats delict. “Nadien hebben we ook nog toezicht gehouden aan het kerkhof, maar daar verliep alles zoals het hoorde. Ook omdat er veel ruimte is op het kerkhof”, aldus de politie. Gelukkig maar.

Dankzij het kordate optreden van onze ordehandhavers is de wereld toch maar weer mooi gered van de ondergang.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More