Politie gaat je banden scannen

Gedaan met kale banden.

Onze grote vriend Securoad, het bedrijf dat al jaren superflitscamera’s levert aan de Belgische politie, komt met een toestel waarmee men banden kan gaan scannen.

Groove Glove heet het toestel dat zichzelf zal terugbetalen met onze boetes . Het wordt momenteel door de politie getest en de reacties zijn positief. Het is snel, accuraat en is in staat elk type band te scannen en te evalueren. Dat kan op een vaste locatie gebeuren, maar ook bij wegcontroles.

Gewoon met je wagen een verhoog oprijden, scannen en binnen enkele seconden weet je de uitslag: verder rijden of 116 euro betalen en de auto laten staan.

Volgens de politie zijn kale-banden-rijders ook vaak mensen die met hun papieren niet in orde zijn, zoals geen geldige verzekering, keurigsbewijs etc.

Herken je jezelf hierin, tijd om je leven te beteren, rijden met kale banden is niet alleen gevaarlijk maar kan ook een dure grap worden.

Het zou vadertje staat wel eens een flinke spaarcent kunnen opleveren, want uit een onderzoek van Pneuband blijkt dat 1 op 4 met slechte banden rijdt. 

Weten of je kaal bent of niet ? Klik hier.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More