Politicus Dries Van Langenhove richt ALFA MEDIA op

Politicus Dries Van Langenhove en 2 partners hebben samen de besloten vennootschap (bv) ALFA MEDIA opgericht. De akte werd eerst verleden voor een notaris in Puurs op 4 februari 2021 en vervolgens werd de oprichtingsakte in het Staatsblad gepubliceerd.

Het aanvangsvermogen van ALFA MEDIA bv bedraagt tienduizend euro. De vennootschap heeft als voorwerp, zowel in binnen- als in buitenland de exploitatie van film-, televisie- en radiobedrijven en stations, omvattende de productie, het producen, het schrijven, regisseren, coördineren, uitgeven, af- en bewerken, de sonorisatie, het assisteren bij, het in- en uitvoeren, huren- en verhuren, commercialiseren en distribueren in alle stadia van afwerking van allerhande scenario’s, radio- en televisieprogramma’s en uitzendingen van videoclips en videoproducties, musicalproducties, reclamespots en allerhande industriële-, actualiteits-,mode- en artistieke producties en reportages en in het algemeen van alle communicatieen audiovisuele producten alsmede het distribueren hiervan met alle mogelijke technische middelen onder meer via kabeldistributie en straalverbindingen en eventuele andere toekomstige communicatievormen of informatiedragers. De vennootschap zal ook vertegenwoordigingen kunnen voeren van andere zenders, programmamakers, fabrikanten of verdelers van technische uitrustingen.

Op 17 juni 2019 werd Dries Van Langenhove opgepakt voor verhoor in het onderzoek dat naar hem loopt. Hij wordt onder meer verdacht van inbreuken op de antiracismewet, de negationismewet en de wapenwet. Van Langenhove ontkende de beschuldigingen. Na een hele dag ondervraging werd hij vrijgelaten onder voorwaarden. Zo mocht hij niet communiceren over het lopende onderzoek en moest hij een begeleid bezoek brengen aan de Kazerne Dossin.

In december 2020 meldde het parket dat het onderzoek afgerond was en dat de raadkamer zou beslissen over het verdere vervolg. Begin 2021 vroeg het parket-generaal van Gent de opheffing van zijn parlementaire onschendbaarheid. Het schrijven van de procureur-generaal werd begin februari nog niet verzonden naar De Kamer.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More