Politici zetten experten aan de kant

De coronacrisis is nu zuiver een zaak van de politiek.

Eindelijk kan er weer gescoord worden. Het gaat goed met de cijfers en goed nieuws levert stemmen op. Vincent Van Quickenborne (Open Vld) stak zowaar zijn partijgenoot, en premier, Alexander De Croo voorbij en kondigde voor het oog van de VRT-camera’s aan dat ze op 16 juli beslissen over een afschaffing van het sluitingsuur voor de horeca, en de andere coronamaatregelen en beperkingen die nog overblijven.

Daarmee is hij nog straffer dan die van de N-VA, Jan Jambon, die 1 september als datum had aangegeven voor het oude normaal, waarbij zelfs de mondmaskers niet langer zouden hoeven. De Croo van zijn kant kon die politieke kruimel niet laten liggen en beaamde het. Je weet maar nooit dat het goed afloopt, dan pronkt de pluim op je eigen hoed.

Alleen bij Vooruit zijn ze voorzichtiger. Als het minder goed afloopt, dan krijgt Frank Vandenbroucke gelijk. Hij heeft het niet zo begrepen op de “voluntaristiche’ communicatie van Van Quickenborne. Voor hem zijn  de pandemie en de bijbehorende beperkingen pas achter ons wanneer 70 procent van de bevolking gevaccineerd zal zijn.

De experten halen het voorpaginanieuws al een tijdje niet meer. Zelfs niet meer na een Overlegcomité. Het grote mediakanon, Marc Van Ranst, is de enige die je vindt als je voldoende doorscrollt in de online kranten. Hij mag er – al een soort van voetnoot in  de marge –  vertellen dat hij nog bezorgd is over de varianten. Het ziet ernaar uit dat iedereen weer gewoon zijn/haar job gaat doen, de politici gaan beslissen en het land besturende en de experten gaan gewoon weer verder de dagen vullen met lijstjes een cijfertjes.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More