Poetin wil Elon Musk keihard de loef afsteken

De Russische leider heeft wel erg grootse plannen.

Neen, Poetin gaat geen Tesla’s bouwen. Maar hij is wel geïnteresseerd in Mars, net als Musk.

De Rode Planeet heeft altijd al tot de verbeelding gesproken. De Oude Egyptenaren geloofden twaalfduizend jaar geleden al dat er leven was op die planeet. In verschillende graftombes zouden zelfs aanwijzingen zijn aangetroffen dat Toetanchamon en co contact hadden met Marsmannetjes.

Zelfs de NASA sluit niet uit dat er leven is op de Rode Planeet, al geloven zij wel eerder in microscopisch leven dan intelligente wezens. Om dat te onderzoeken, knutselen ze momenteel naarstig aan een gloednieuwe  robot die ze in 2020 op Mars hopen te krijgen.

Maar Elon Musk, die wil gewoon zelf naar de Rode Planeet reizen. Gisteren brachten we u nog het nieuws dat zo’n ticket naar Mars wel verschrikkelijk duur zal worden.

Maar… ook de Russen zijn blijkbaar bezig met een Mars-missie. En als we Poetin mogen geloven, staat zijn team van wetenschappers al heel wat verder dan dat van Musk. “We zijn van plan om al in 2019 een eerste tocht naar Mars te doen”, verklapte de Russische president nu. Op wat voor brandstof Poetins ruimtetuig gaat vliegen is niet bekend, maar het zal geen Super95 van de witte pomp zijn. Hij is er namelijk van overtuigd dat de tocht slechts een week of zes in beslag zal nemen.

“Onze specialisten zullen proberen te landen bij de polen van de planeet. We hebben namelijk redenen om aan te nemen dat we daar water zullen vinden. We zullen research doen op Mars en van daaruit kunnen we ook andere planeten gaan verkennen.”

Grootspraak van een man die opnieuw wil verkozen worden als president, of staan de Russen veel verder dan we denken? Volgend jaar zullen we het zien.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More