Poepsjiek hotel heeft een champagne-automaat (video)

70

De dorstigen laven is één van de zeven werken van barmhartigheid.

De rijke stinkerds laven daarentegen is een decadent werkje. Een plat watertje of een frisdrankje? Neen, daar lachen ze eens goed mee. Als het geen bubbels heeft en het komt niet uit een exclusieve Franse champagnestreek, dan halen ze er netjes hun verfijnde neus voor op.

Daarom dat je sinds een tijdje in het Ritz-Carlton hotel in Florida een automaat kan terugvinden van het bruisende niveau. Want het ding zit namelijk gevuld met Moët & Chandon champagne. Opgericht in 1743 is dit het grootste champagnehuis ter wereld. Moët & Chandon staat voornamelijk bekend om de Impérial champagnes, zoals de Imperial Brut en Imperial Rose. Hun champagnes kenmerken zich door hun elegantie, frisheid en volle smaak en ze zijn trouwens een onderdeel van Louis Vuitton Moët Hennessy.

Kortom, bubbels geschikt voor de hogere klasse.  Maar in dit geval moet je wat lager gaan, namelijk door de knieën, om een lekker flesje uit de automaat te draaien. De flesjes in de machine worden trouwens dagelijks nauwlettend in de gaten gehouden door een sommelier die ervoor zorgt dat ze hun ideale temperatuur behouden.

Met een biljetje van vijf euro kom je allesbehalve toe, daarom dat je eerst bij de receptie je geld moet omwisselen in Ritz-Carlton muntjes om een flesje te kunnen uitdraaien.

Geld maakt niet gelukkig, maar je maakt er wel indruk mee.

REACTIES

Lees ook Meer van deze auteur