Podium 19 start met smoelentrekkerij van Arno

De nieuwe cultuurzender Podium 19 is gisterenavond van start gegaan. Het was even zoeken naar de exacte plaats in het zenderaanbod, maar snel botsten we op de weergaloze Arno.

Op 23, 24 en 25 januari 2020 speelde Arno de Ancienne Belgique (AB) volgens de VRT tot driemaal toe aan flarden met z’n Santeboutique tournee. Gisteren werd het laatste concert in die reeks uitgezonden, dat voor de gelegenheid een jaar geleden werd opgenomen.

Een aantal zaken vielen me op. In de eerste plaats de rasmuzikanten die met Arno speelden. Ik kan er geen namen op plakken, maar vooral de drummer en de gitarist vielen in positieve zin op. En de muziek blijft ook aanstekelijk.

Dan de minpunten: de smoelentrekkerij van de zanger en de onverstaanbare uitleg tussen de nummers. Met mijn partner heb ik gisteren overlegd of die voortdurende smoelentrekkerij van de zanger iets te maken kon hebben met medicatie of ziekte van de zanger. We kwamen er niet uit. Misschien kan hij er niets aan doen, en dan kunnen we hem dat dus niet ten kwade duiden.

Tot slot de praatjes van de zanger tussen de nummers. Onbegrijpelijk. Het haalt het tempo van het optreden helemaal naar beneden. Geen enkele artiest – behalve Sieur Hintjens dus – zou het in zijn hoofd halen om iets dergelijks te doen. Aaneenrijgen die nummers. Het is geen cabaret, maar een concert. Bovendien willen we ook niet weten dat Arno een kleine piet heeft en grote ballen. Dat eerste wisten we al aangezien hij naar eigen zeggen met zijn kleine plasser wel ver kan schieten.

En toch hebben mijn partner en ik Arno gisteren alles vergeven. Daar is een dubbele reden voor. Als je met T.C. Matic onze jeugdjaren (vooral de jaren 80) gunstig beïnvloed hebt, dan is alles toegestaan. En West-Vlamingen onder elkaar, dat is algemeen geweten.
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More